Ryby i owoce morza/ Pesce e frutti di mare/ Fish and seafood

Rotoli di salmone e pancetta alla crema di ceci 53 zł
Roladki z łososia i pieczonego boczku na kremie z cieciorki podawane z bruschettą / Rolls of salmon and roast bacon on the cream of chickpeas, served with bruschetta


Salmone al vapore con pesto di rucola 66 zł
Stek z łososia oraz pesto z rukoli podawany z zapiekanymi ziemniakami i sałatką szefa / Salmon steak and arugula pesto served with baked potatoes and chef salad


Orata al cartoccio  67zł(piatti tipici siciliani)
Ryba Dorada  zapiekana w piecu z czosnkiem, pietruszką, pomidorkami, oliwkami ,cytryną z dodatkiem wina podawana z włoskim pieczywkiem z pieca / Orata fish  baked in the owen with garlic,parsely,tomatoes,olives and lemon prepared with white wine served with italian bread/


Gamberi con vino, pomodorini e focaccia 57 zł
Krewetki duszone w winie, podawane z pomidorkami i focaccią/ Wine-braised shrimps with tomatoes served with focaccia


Pepata di cozze  52 zł (piatti tipici siciliani)
Omułki z pomidorami i pieprzem duszone w winie/ Mussels with tomatoes and pepper braised in wine


Piatto frutti di mare 105  zł
Talerz owoców morza:  krewetki , kalmary, omułki, małże , macki kałamarnicy duszone w winie  – podawane na rukoli z pieczywkiem z pieca/ The seafood platter:  shrimps, squids, mussels, clams, aquids tentacles braised in vine – served on arugula with italian bread/


Orata „Marina di Ragusa” con melograno, sesamo 67 zł (piatti tipici siciliani)
Dorata zapiekana w piecu, podawana z owocami granatu, sezamem i  włoskim pieczywem z pieca / Orata fish baked in the overn served with pomegranate, sesame seeds and italinan bread